Hyben rose

Rustik hybenmarmelade

  • 1kg hyben
  • 2 ½ dl vand
  • ½ kg sukker
  • ½ dl eddike
  • Evt. lidt hel kanel

Rens de plukkede hyben, for kerner blomst og stilk. Tilsæt dem til den kogende lage og lad det hele koge i ca. 20 min. Skim skummet af og tilsæt atamon. Marmeladen kan nu hældes på rene glas.

kilde ”vorherres køkkenhave” af Steen Viggo Jensen, udegivet på forlaget Revling. Der er givet tilladelse fra forlaget.

Rosendessert

  • 100 g. kronblade fra hybenrosen
  • 100 g. sukker
  • 3 æg
  • 200 g. kvark
  • 2 tsk. kartoffelmel
  • Saften fra en citron

Bland 100 g. rosenblomsterblade med 100 g. sukker. Brug en morter.
Pisk 3 æggeblommer over damp til de skummer.
Rør æggene i rosenblandingen sammen med 200 g. kvark, saften af 1 citron og 2 tsk. kartoffelmel. Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen. Hæld blandingen i en form, og sæt den i køleskabet, hvor den stivner – håber det lykkes.

Kilde: ”Vorherres Køkkenhave” af Steen Viggo Møller, udgivet på forlaget Revling. Der er givet tilladelse fra forlaget.