Praktisk info og ofte stillede spørgsmål om ophold på Naturskolen
Her finder du praktiske oplysninger vedrørende et lejrskoleophold.

Man kan finde svar på alt – lige fra hvor man finder toiletpapir og håndsæbe, til hvornår man skal møde op på havnen i Klintebjerg.
Her finder I også vores pakkeliste, som vi kraftigt anbefaler at I uddeler til eleverne.

OBS: Gulvene er nylakerede! Derfor skal alle medbringe hjemmesko – udesko er No-Go indenfor.

Tag endelig guitaren med – men lad boomboxen blive hjemme..

Større grupper er meget velkomne.

Telte henvises til lejrpladsen, som I skal booke ved Naturstyrelsen. Se linket under priser og booking, vælg offentlig lejrplads.

Kontakt kontoret for tilbud – priserne på listen gælder for 30 personer.

Naturskolens 1. sal  / sove/toilet-badafdeling 5 soverum med 4 sovepladser, et soverum med 8 sovepladser og to lederrum med hver 1 soveplads. Desuden 2 baderum (drenge/piger) og et lille kontor med kopimaskine.

Stueetagen består mest af køkken, toiletter, opholdsrum/stue og laboratorium

Laboratoriet (i daglig tale skolestuen) med mikroskoper / stereolupper og undstyr hertil. Interaktiv tavle, PC’ere bl.a. På ‘toiletgangen’ er der kikkerter til alle.Spisestue / opholdsrum med håndbogsbibliotek, TV, radio, DVD m.m. Rengøringsrummet findes under trappen. Skurene udendørs rummer feltudstyr til det praktiske arbejde.

Service til 30 personer, opvaskemaskine (vejledning findes i køkkenet / på maskinen), to ovne, komfur med dertil hørende potter og pander, håndmixer, køleskab og fryser (tændes ved ankomst, slukkes ved afgang), kaffemaskiner, el-kedel og termokande (læs omhyggeligt vejledning til den store kaffemaskine).

Der er, hvad man med rimelighed kan forlange, af et standardkøkken.

Ingen af delene skal medbringes, der findes et mindre lager af den slags, enten i køkkenområdet, eller i rengøringsrummet. Affaldsposer skal heller ikke medbringes, de findes under køkkenvasken. Hver elev medbringer dog et viskestykke.

Rengøringsartikler i øvrigt, der findes spande, klude, koste, støvsuger etc. i rengøringsrummet under trappen.

Er man på Naturskolen, benyttes de opstillede affaldsspande. Der ligger tomme plastsække i køkkenet. Sækkene tages med retur til Klintebjerg, hvor der er en speciel affaldscontainer til det.

Nøgle fås ved færgemanden.

Er man på øen på anden vis, på et dagsbesøg, eller som overnatter på den store lejrplads, skal al ens affald hjembringes. Det må ikke henstilles eller afleveres på Klintebjerg Havn.

Ja, – sovepose og lagen til beskyttelse af madrassen. Det er et krav at der medbringes lagen!

Vi opfordrer forældre til lejrskolebørn, til at pakke let og praktisk, da børnene selv skal transportere bagagen fra færge til naturskolen.

Der er varmt vand på skolen. Toiletterne lever helt op til moderne standard. Der er mulighed for brusebad, både koldt og varmt. Der er særskilt toiletafdeling for piger og drenge.

Nej, den slags findes i køkkenområdet, men ellers medbringer man naturligvis alt, hvad der skal bruges af øvrige madvarer til opholdet.

ja, skiftesko til indendørs brug er et krav. Udendørs fodtøj kan anbringes i hallen. Ved hovedindgangen findes en sko/støvle-børste, som man kender det fra sportsklubberne. Ved at skifte fodtøj, letter man rengøringen for sig selv.

Nej, der er ikke adgang til kløvet brænde. Der kan samles brænde i skoven nede ved fugletårnet. Grillkul skal man selv medbringe. Den udendørs bålplads må gerne bruges.

Vigtigt: Pejsen i hallen må ikke anvendes (brandmyndighedskrav).

Absolut ja, hvilket betyder, at der skal afsættes tid til denne aktivitet! Erfaringen siger, at det er fornuftigt at dele skolen op i forskellige områder, som eleverne så er ansvarlig for. Der er syn efter hvert besøg, da skolen gerne skulle afleveres i god stand til de efterfølgende. Bemærk, at man skal være ude senest kl 10 på afrejsedagen.

Hvor der handles, der spildes, det kan ikke undgås. Sker det som hændeligt uheld, skriv det på en seddel og aflever den, med navn på lærer, klasse og skole, til skipper ved hjemturen (bedst) eller kontakt kontoret. Lejeren hæfter som udgangspunkt for større skader.

Hvad nu ved sygdom? Kontakt færgemanden og evt. lægevagt som kan henvise til skadestuen på OUH. Telefonnummer findes på opslagstavlen i køkkenet eller stuen.

Til smårifter / skrammer findes forbinding i køkkenet. Det samme findes i Hestestalden ifm. knivværkstedet.

OBS: Skulle der blive brug for det, kan redningshelikopteren lande på Vigelsø.

Hvis der er brug for flere overfarter med Lunden, booker man en færgeoverfart, inde i bookingsystemet.

Hvis man, for eksempel i forbindelse med et lejrskoleophold, er blevet sejlet over om morgenen, men der er brug for endnu en overfart omkring middagen, så skal dette bookes separat og det koster ekstra.