Snaps
vejledning til kryddersnaps
En hurtigguide til at komme i gang med selv at eksperimentere.
Trin 1
Pluk urter eller bær. Ingredienserne skylles godt for urenheder og duppes tørre, med et viskestykke.
Trin 2
Lav en essens. Fyld et rent syltetøjsglas med urter eller bær.
Fyld herefter alkohol i glasset ca. 1 cm over bær eller urterne.
(alkohol skal være neutral som Vodka – klar Svendborg eller Klar Brøndum)
Sæt lufttæt låg på, og lad det trække et sted hvor temperaturen ikke er for høj og udsættes for direkte sollys.
Vær opmærksom på at trækketiden varierer, på de enkelte bær og planter. Trækker de for længe, vil man få for mange bitterstoffer trukket ud. Man kan undervejs smage på essensen, for lige netop at få den smag frem man godt kan lide. Smag er individuel og det giver mulighed for at eksperimentere. At lave kryddersnaps er lidt ligesom at lave mad, opskriften er vejledende.
Grov tommelfingerregel:
De fleste bærsnapse skal trække 2-3 måneder.
Blade – blomster og knopper i få dage eller uger.
Husk: at få dato og indhold på glasset/flasken
Trin 3
Filtrer essensen gennem et kaffefilter eller et fugtet klæde. Hæld den filtrerede essens/snap på en ren flaske
Trin 4
Bland essensen op efter behov med neutral alkohol.
Grov tommelfingerregel blandes 1 del essens 5 til 6 alkohol. (vodka, snaps)
Smag dig frem til det forhold, der er det rigtige for dig.
Og nyd det!
Forenede DramBryggere, www.drambryg.dk