Stige Ø og FN’s17 verdensmål

Tæt på byen og midt i naturen ligger Stige Ø. Tidligere husede stedet en losseplads, men i dag er affaldsbjergene omdannet til bølgende bakker med udsigt over fjorden og en meget alsidig natur. Kom og få inspiration til aktiviteter i naturen.

verdensmaalene-hjul
Logo lille

VERDENSMÅLS ALLÉ
Kik indenfor og få indblik i hvad FN’s 17 verdensmål betyder og ikke mindst, hvad du selv kan gøre for at hjælpe med at opnå målene. Forskellige foreninger, organisationer, virksomheder byder indenfor på Verdensmåls Allé, der består af 17 huse – ét for hvert verdensmål.
Mød bl.a. Amnesty International, Bydelssøstrene fra Vollsmose, Dyrenes Alliance, Greenpeace, Mellemfolkeligt Samvirke og Vandcenter Syd. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Ung Odense m.fl

MØD SAMARITTERNE
Arr.: Samaritter Dansk Folkehjælp

BRANDSTRUPS FORSAMLINGSHUS
Forstander Claus Brandstrup fra Byens Højskole i Odense styrer debatter, foredrag, fællessang m.m. I forsamlingshuset sætter vi udelukkende fokus på FN’s 17 verdensmål.

Kl. 10.10-10.15      Velkomst ved Claus Brandstrup
Kl. 10.15-11.00      Er klimaindsatsen er tilstrækkelig? Og kommer den i tide? Foredrag ved meteorolog og forfatter Jesper Theilgaard.
Kl. 11.15-11.45      Fællessang
Kl. 12.00-12.45      Odense som en bæredygtig storby. Hvordan sikrer vi bæredygtig kultur, uddannelse og udvikling? Debat V/Rådmand Jane Jegind (V) og Rådmand Susanne Crawley Larsen (B).
Kl. 13.00-13.45      Hvordan løfter vi i fællesskab ansvarligt forbrug og produktion? Debat V/Byrådsmedlem Anne-Mette Ebensgaard (A), Byrådsmedlem Kristian Guldfeldt (C), Direktør (SPIS! Odense) Tine Gudrun Petersen, konsulent (Odense Renovation) Winie Evers.
Kl. 14.00-14.45      Hvad er konsekvenserne af klimaforandringerne? Foredrag ved Professor Sebastian Mernild – en af verdens førende klimaforskere og chef for Nansen Centret i Bergen.
Kl. 15.00-15.45      Hvilken rolle spiller uddannelse i bæredygtig udvikling? Og hvordan vil de fynske uddannelsesinstitutioner bidrage? Direktør (Tietgen), Annette Vilhelmsen, Direktør (Kold College) Gitte Bargholt og Rektor (Syddansk Universitet) Henrik Dam.
Kl. 15.45-15.55      Fællessang
Kl. 15.55-16.00      Claus Brandstrup slutter dagen af.

Følg med på vores Facebooksider og hjemmesider for yderligere information.

TORVET
Her kan du Bla. andet møde Alternativet Odense, Bedsteforældrenes Klimaaktion, Byens Højskole, COOP, Elsesminde Produktionshøjskole, FynBus, Halmhuset, Miljøambassadørerne, Odense Letbane, Ugleriget.dk, forfatter Ditte Christina Lustrup, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, samt UngOdense

UNDERHOLDNING
KL. 13.00 og 15.00
PASTOR OLSEN’S KVARTET
Pastor Olsen og hans gæve svende tager med en tur på Memory Lane. De byder danske og udenlandske hits, som du kender og kan synge med på.
Arr. Miljøets Folkemøde

Kl. 12.00 og 14.00 STOMP – SHOW MED HABENGOODS
Habengoods, det prisbelønnede stompband, kendt fra TV2, DR, mm. optræder med deres streetshow med musikinstrumenter lavet af byggematerialer.
Arr.: Fjordens Dag

Habengoods

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard

Sebastian Mernild

Sebastian H. Mernild

MILJØ

VERDENSMÅLSSHOPPEN

MILJØSTATIONEN
Oplev den helt nye 100% eldrevne skraldebil, få info om den nye genbrugsordning i Odense og gode råd til affaldssortering.
Guidede ture på Stige Ø kl. 11 og 14. Hør om dengang Stige Ø var en losseplads, hvordan Stige Ø blev omdannet til et fantastisk rekreativt område og selvfølgelig en masse røverhistorier.
Arr.: Odense Renovation

STOPPESTEDET
FynBus medbringer en af deres nye Hybridbusser. Kom og prøv lykkehjulet. Ungerne kan bygge deres egen FynBus, eller sætte sig i chaufførsædet og hvis de er heldige kikker en af uglerne fra Ugleriget forbi.
Få gode råd til at få en billigere og grønnere rejse og hør om fordelene ved at vælge bussen i stedet for bilen.
Arr.: FynBus

QUIZ OM LETBANEN
Bliv klogere på letbanen i Odense, der skal reducere trafikken i byen med ca. 1.423.500 bilture om året, deltag i en quiz eller tal med en af letbanens medarbejdere.
Arr.: Odense Letbane

VÆRKSTEDET (Repair Café)
Medbring dine defekte ejendele – Frivillige ildsjæle fra Repair Café hjælper med at reparere dem. De giver livet tilbage til din mobiloplader, syr flængen i din skjorte eller får din gamle brødrister til at riste. Og al hjælp er gratis!
Arr.: Repair Café

BÆREDYGTIGHED OG UDVIKLING I FÆLLESSKABER
Kom og hør om, hvordan vi på FGU Odense arbejder med bæredygtighed og udvikling i fællesskaber.
Gruppeski: Udfordr dig selv og dine venner med en samarbejdsøvelse.
Klodsmajor: Hvor højt et tårn kan du og dine venner bygge?
Arr.: Elsesminde Produktionshøjskole

BEDSTEFORÆLDRENES KLIMAAKTION
Gæt 13 rigtige og vind, lav små vindmøller og badges, prøv at spise insekter, hør hvad du selv kan gøre for et bedre klima og plant et træ.
Arr.: Bedsteforældrenes Klimaaktion

KLIMALØB MED QUIZ
kom og prøv et lille klimaløb med tilhørende quiz. Eleverne laver forsøg og formidler deres viden.
Arr. Ejerslykkeskolen

PLAST LAB ON WHEELS
Ung Odense sætter med sin deltagelse fokus på innovation og bæredygtige læringsforløb.
Oplev deresPlast Lab On Wheels, der er en mobil trailer med et genanvendelseslaboratorium, hvor man kan omdanne værdiløst plastaffald til brugbare råstoffer f.eks. til en 3D-printer. Alle processerne i Plast Lab on Wheels forsynes med energi fra en vindmølle, solceller og en omdannet generator, der anvender brugt fritureolie.
Arr. UngOdense

 

UCL ERHVERVSAKADEMI OG PROFESSIONSHØJSKOLE

NATUR OG BEVÆGELSE

KOM TIL HAMRENDE FED TRÆNING
på forhindringsbanen sammen med Lena Vindt Holm, der har Stige Ø som favorit udendørstræningsplads.
Arr.: lenergy.me & OCR Odense

PRØV MOUNTAINBIKE
Mærk suset og glæden ved at køre mountainbike, sammen med teamet. Prøv teknikbanen eller kør på øens mountainbike spor.
Arr.: Team meget tunge ben

HAVER TIL MAVER
Smag vores friskpressede æblemost og hør nærmere om Haver til Maver i Odense. Medbring evt. dine egne æbler og få æblemost med hjem. (skal der medbringes en flaske med skruelåg?)
Arr. Haver til Maver, Skibhusgården

HØR OM BIOTEKNOLOGI
Mød elever fra 2.g med idræt og bioteknologi og hør om vores studieretning SUNDHED OG IDRÆT. De rykker deres laboratorium ud i det fri og viser gerne rundt.
Arr.: Kold Tekniske Gymnasium

KAN DU FINDE VEJ I NATUREN?
Kom og afprøv dine færdigheder på en orienteringsbane. Både for voksne og børn
Arr.: Odense Orienteringsklub

TEAMBUILDING
Bliv udfordret på din evne til at samarbejde og tænke ud af boksen. Prøv forskellige aktiviteter der kræver, at man lytter til hinanden, og holder fokus som gruppe.
Arr.: Grejbank Fyn

SUP-BOARD
Prøv en tur på Stand-Up-Paddle-Board, det er sjovt og udfordrende. Personer under 18 år kun med forældresamtykke. Husk badetøj og evt. en langærmet trøje!
Arr.: Grejbank Fyn

KLIMALØB MED QUIZ
Kom og prøv et lille klimaløb med tilhørende quiz. Eleverne laver forsøg og formidler deres viden.
Arr.: Ejerslykkeskolen

RUNDTUR I HESTEVOGN PÅ STIGE Ø
Kl. 10 – 16
Pris 25 kr. pr. tur

TRANSPORT

FYNBUS BILLIGE DAGSBILLETTER
Tag bussen til Miljøets Folkemøde på Stige Ø – FynBus har i dagens anledning billige dagsbilleter. Dagsbillet bybus hele Odense kr. 20. Er i 4 personer, kan i købe en billet til 50 kr.
Billet tur/retur hele fyn til kun 50 kr. Er i 4 personer koster den kun 150 kr.
Billetten købes i appen FynBus Mobilbillet eller på FynBus.dk Bybus Linie 81 kører til endestationen på Skibhusvej (Bågøgade). Derfra kan du køre med hestevogn til Stige ø- se nedenfor.

HESTEVOGN TIL OG FRA STIGE Ø
Hestevognskørsel fra bybussens (Linie 81) endestation på Skibhusvej (Bågøgade) til og fra Stige Ø. Afgang hver time som passer til bussens køreplan. Stoppested ved Østre Dæmning.
Pris for enkelttur 25 kr.

Kørsel fra endestation på Skibhusvej (Bågøgade) til Stige Ø
Afg. Bågøgade Stop Østre Kanalvej Ank. Miljøets Folkemøde
Minuttal 15 Ca. minuttal 25 Ca. minuttal 35

Kørsel fra Stige Ø til endestation på Skibhusvej (Bågøgade)
Afg. Miljøets Folkemøde Stop Østre Kanalvej Ank. Bågøgade
Minuttal 45 Ca. minuttal 55 Ca. minuttal 05
På hjemturen afgår bybussen minuttal 14 hver time fra Bågøgade.

OVERFART MED FÆRGEHANS
Kl. 10-16 sejlads mellem Stige og Stige Ø efter behov. Cykler medtages. Gående kan tage hestevognen fra Østre Kanalvej ud til Stige Ø og retur.
Arr. Færgehans’s Venner

MAD OG DRIKKE

MILJØBYENS MADMEKKA
Her kan du få stillet din sult hvad enten, du er til en grillpølse eller veganske retter. Der er naturligvis også kaffe, sodavand, fadøl, isvafler og meget mere.

SØPAVILLONEN

CAFÈ KOSMOS

TUDSES TRASH TAXI

BABOON COFFEE